sâmbătă, 12 august 2017

Discurs Argumrntativ : Respectul in relatii interumane

              Existenta criteriilor sociale obliga si existenta unui cod / serie de maniere si legi interumane , care duc pana la urma la respect.
              In primul rand , frecvent se invoca acest cuvant in orice situatie conflictuala de viata insa sensul conferit este golit de continut . Astfel , societatea ar functiona mai eficient si mai sanatos daca anumite calitati , anumite stari nu ar fi mimate si asumate la reala lor intelegere si valoare . Reprezentantii politici ai unor tabere adverse revendica , prin jocurile de culise , prin atitudinea fata de votul popular demonstreaza ca acest cuvant nu inseamna pentru einimic , este doar o constructie sonora si grafica.
             In al doilea rand , se constata cu durere lipsa pretuirii parintiilor de catre mullti dintre copii lor . In relatie de familie respectul ar trebui sa fie imperios necesar si prezent si indiferent de conflictele care se nasc de-a lungul timpului , nu trebuie uitat, ignorat ca generatia copiilor exista gratie exclusiv celei a parintilor . Daca in trecut in randul monarhiei parintii erau ucisi pentru coroana , intr-o societate democratica rolurile indivizilor in lume s-au schimbat mult, au evoluat , iar respectul cultivat ar trebui sa inobileze aceasta lume care oricum sufera in exces.
           In concluzie, ne formam ca oamenii prin raportare la cei din jur , de aceea ar trebui sa invatam de mici care sunt adevaratele valori care trebuie apreciate , astfel atunci cand suntem loviti , socul sa nu ne ucida si sa gasim forta interioara de a o lua de la capat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu