duminică, 13 august 2017

Text argumentativ : Liberul Arbitru

         Libertatile si dreprurile naturale se supun unei ordini creeate de firescul naturii noastre proprii doar in masura in care alegem sa iesim din multime , sa ne impunem o gandire proprie , sa traim clipa indiferent de consecinte.
        Liberul arbitru inseamna expandarea cunoasterii la nesfarsit.
        In primul rand , libertatea de a alege functioneaaza intr-o stransa legatura cu egalitatea , ea oferind grupurilor marginale , minoritate , dafavorizate de posibilitate de a isi prezenta problemele , afirma nevoile si asteptarile din partea societatii.
       Placerea de a te simti perfect stapan pe propria persoana , de a lua decizii in functie de dorinte si de nevoi , cam caresta at fi idealul orcarui adept al libertatii.
       Daca aceste alegeri sunt bune sau rele pentru propria persoana , acestea nu poate decide decat el insusi , nimeni neavand dreptul de a comanda sau dirija . Fiecare este indreptatit sa actioneze asupra propriei persoane asa cum doreste , atat timp caactiunile sale nu deranjeaza alti membrii ai societatii.
n al doilea rand , constrangerile sociale sunt create si de individ , fara ca acesta sa existe. Parasirea zonei de comfort ca indeparta o parte din constrangerile creeate de mintea individului.Spre exemplu distrugerea barierelor mentale care e limiteaza permit si dobandirea libertatii si eliberarea spre a realiza si a duce la capat visele personale. Discursul public care necesita putina pregatire inainte si respectarea anumitor reguli de tinuta si de vorbire.
       In concluzie , libertatea de a alege poate fi exprimata in cadrul societatii atat timp cat intervine unori reguli prestabilite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu