joi, 22 iunie 2017

Un pedagog de scoala noua de I. L. Caragiale ( rezumat)

        Scrieti in comentarii titlul si autorul operelor de care aveti nevoie!



         Schita incepe cu o descriere a unui pedagog pe nume Chigos Rostogon. Acesta tine o conferinta despre cat de bine le-a impartasit elevilor gramatica. Insa modul de vorbire al profesorului : acesta pronunta incorect niste grupuri de litere "pedagojic" sau "janul"(genul)
         Intr-o alta zi avand inspectie in cadrul orelor de casa , pedagogul le pune intrebari elevilor pentru a demonstra inspectorului cat de bine sunt pregatiti . El ii striga pe elevi cu apelativele de genul : " ma prostovane" sau "tu ala de acolo" . Profesorul afisa o atitudine superioara fata de elevi si se distra pe seama lor cand punea intrebari.
        Cand ora s-a incheiat inspectorul a laudat metoda de predare a pedagogului si i-a indrumat pe elevi sa profite de stiinta lui. La ora de muzica deviza era : "Muzica ne gadila urechile". Desi profesorul le vorbea mult timp despre disciplina , acesta folosea cuvinte ca : boule , inchide gura . De asemenea pedagogul demonstreaza ipocrizia prin vorbele sale si felul in care le vorbeste  parintilor bogati fata de cei saraci.
Ca de obicei I. L. Caragiale demonstreaza ipocrizia si prostia omeneasca in operele sale.

17 comentarii:

  1. fasdfghjkasdfghjklékjhgfdsadfghjkléáű

    úüóö987654322q ,.LÉOLIUYTREWSDVBNM,.-ű
    ÚÚPOPOIEWDFCV BMKLOI9I87654321QWASDFGHJKJMHGFDRWE3ERTYUIUYTREYUIUIYTRERRTYUYTRERTYUIIIIIIIIIIIIIIIUYTREWERUOIUYTREWQWERTYUIOPOIUYTREWQWÉÉLKJHGFDSAasdfghjklkjhgfdsasdfghjkl

    RăspundețiȘtergere
  2. ''si se se distra pe seama elevilor'' romana te rog.

    RăspundețiȘtergere
  3. Trei tabele de ghiorghie Alexandrescu

    RăspundețiȘtergere